Takie właśnie połączenie kolacyjne. Szparagi, nektarynki i prawie
beztłuszczowe smażenie ;) Sprawdzamy frytownicę "na jednej łyżeczce
tłuszczu" :) Z powodzeniem jednak możemy wszystko załatwić również na
patelni :)
Składniki:
- garść szparagów zielonych
- 2 miękkie nektarynki
- 3 ząbki czosnku
- 2 gałązki świeżego rozmarynu
- 2 gałązki świeżego oregano
- 1 łyzeczka oliwy z oliwek
- 2 łyżki wody
Szparagi kroimy na mniejsze kawałki, nektarynki
na ósemki. Wrzucamy do frytownicy lub na patelnię, polewamy oliwą i
wodą, dodajemy przekrojone na pół ząbki czosnku. Gałązki ziół wrzucamy
na wierzch i załączamy sprzęt na ok. 10 minut. Jeżeli smażymy na patelni
na początek przykrywamy wszystko żeby nam się poddusiło. Smażymy do
miękkości szparagów. Jak dla mnie idealna przekąska! SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz