środa, 21 września 2016

Całkiem niezły halibut

     Chyba zaczynam przekonywać się do ryb. Powoli ale coś drgnęło! Zapachu świeżej ryby nie przetrawie nigdy i gdybym mogła to oklamerkowałabym wszystkie kanaliki wonne i uwolniła dopiero po upieczeniu drania. Tym razem na ruszt poszedł halibut w melisie cytrynowej i tymianku. Halibut i zioła uspokajające ;) Niezły duet.
 
 
Składniki:
  • filet z halibuta
  • garść melisy cytrynowej
  • garść świeżego tymianku
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa wymieszana ze sprasowanym czosnkiem
  • sól, pieprz
 
 
 
     Halibuta solimy, pieprzymy. Skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą i obsypujemy ziołami. Zawijamy w paczuszkę (ja zakrywam blachę folią) i pieczemy w piekarniku w 180°C ok. 25 minut. Gotowe! SMACZNEGO!
 
PS. Podany z pieczonymi ziemniakami w tymianku i kiszonym ogórkiem wchodzi jak ta lala ...
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz