niedziela, 18 maja 2014

Waniliowe kruche serca

   Najzwyklejsze kruche ciasteczka o smaku waniliowym. Co tu dużo pisać? Do kawki, do herbatki albo też... na słodki prezent.



Składniki:
  • 170 g masła
  • 110 g cukru pudru
  • 320 g mąki pszennej
  • 1 duże jajko
  • 2 łyżeczki aromatu waniliowego
  • szczypta soli



      Masło, cukier puder i sól miksujemy na gładką masę. Dodajemy aromat waniliowy, jajko i miksujemy. Dodajemy mąkę i wciąż miksujemy. Wyrobione ciasto owijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. godzinę. 


   Schłodzone ciasto wyciągamy, wałkujemy i wycinamy co tylko chcemy. :) Nagrzewamy piekarnik do 150°C. Wkładamy ciastka i pieczemy ok. 10-15 minut. Upieczone ciacha wykładamy do ostygnięcia i zabieramy się za zdobienie. MIŁEJ ZABAWY!


   

1 komentarz: