Kolejna szybka przekąska dla spóźnialskich więc i wpis króciutki :) Hot dogi w cieście kukurydzianym w formie małych muffin. Do tego sos pomidorowy lub czosnkowy i poczęstunek gotowy.
Składniki:
- 75g roztopionego masła
- 75g cukru
- 130g mąki kukurydzianej
- 130g mąki pszennej
- 2 jajka
- 130ml maślanki
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1/2 łyżeczka soli
- 5-6 parówek
Wszystkie składniki poza parówkami mieszamy na jednolitą masę. Parówki kroimy na ok. 2 - 2,5 cm kawałki. Blachę do mini muffin smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Jest to zabieg obowiązkowy, ponieważ ciasto elegancko przykleja się do blachy - co sprawdziłam przy pierwszym podejściu ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz